Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Klikk her for å bli Le Club medlem!
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Fri frakt til medlemmer! Handle for over 1500,- og få fri frakt.

Dyrevelferd og materialer

Dyrevelferd og materialer

Miljøbelastningen til et produkt bestemmes i stor grad av materialet som er brukt. Ved å ha strenge krav til bruk av dyrefibre og bruke mer ansvarlige og bærekraftige materialer i produktene våre, ønsker vi å sikre dyrevelferd og samtidig redusere belastningen for mennesker, samfunn og miljø.

Dyrevelferd

Vi aksepterer ikke under noen omstendigheter at dyr skades i produksjon av våre produkter. Vi krever at alle materialer som stammer fra dyr i våre produkter, er fra dyr som er behandler humant og i henhold til gjeldende dyrevernslover og anbefalinger. 

Lær

Voice Norge AS benytter kun skinn og lær fra nyttedyr og kun dersom dyrene opprinnelig er blitt slaktet for kjøttproduksjon. Vi bruker ikke skinn fra områder som er kjent for dårlig dyrehold eller for å transportere dyr under kritikkverdige forhold. 

Saueull

Våre produkter av merinoull er fra sertifiserte leverandører som garanterer at ullen ikke kommer fra sauer som har blitt utsatt for mulesing. Vi krever at all ull fra Australie er sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard, eller erklært som “Non-Mulesed wool” ihht. National Wool Declaration/ IWTO-sertifikat. Responsible Wool Standard (RWS) er en uavhengig, frivillig global standard som jobber for å sikre at ullen kommer fra sauer som har blitt behandlet på en forsvarlig måte, og fra gårder som tar vare på jordsmonnet som brukes til beiting. Det utføres årlig inspeksjoner av alle ledd i verdikjeden gjennom RWS og det er full sporbarhet fra bondegård til sluttprodukt. Innen 2023 vil 50% av saueullsproduktene våre være laget av RWS sertifisert ull. Les mer om Responsible Wool Standard her.  

Angoraull

Voice har besluttet å forby Angoraull i alle våre produkter.

Pels

Vi bruker ikke pels fra dyr som er oppdrettet eller fanget for pelsens skyld. Voice Norge AS kan bruke pels fra nyttedyr som alpakkaer, sauser, lam osv. Kaniner anses ikke som nyttedyr, derfor brukes ikke kaninpels i våre produkter. 

Dun 

Responsible Down Standard (RDS) er en uavhengig, frivillig global standard som arbeider for økt dyrevelferd i dun-industrien. Det gjennomføres årlig inspeksjoner av alle leddene i verdikjeden, noe som gir full sporbarhet på dunen fra bondegård til sluttprodukt. I løpet av 2021 vil alle våre dun-produkter som inneholder ny dun, være sertifisert i henhold til RDS. Ler mer om Responsible Down Standard her.

Dyreforsøk

Voice Norge AS er imot dyreforsøk og oppfordrer alle samarbeidspartnere til å følge våre retningslinjer i denne saken.

Bomull

Voice Norge AS er medlem av Better Cotton Initiativ som jobber for å gjøre den globale bomullsproduksjonen bedre for produsenter, for miljøet og for industrien sin fremtid. Gjennom Better Cotton Initiative får bomullsbøndene opplæring i å ta bedre vare på vannressursene og bruke vannet mer effektivt, ta bedre vare på jordsmonnet og det biologiske mangfoldet rundt produksjonen, redusere bruken av skadelige kjemikalier og sikre skikkelig arbeidsforhold for de ansatte. Better Cotton er kjøpt gjennom et «Mass Balance»-system og er derfor ikke fysisk sporbart frem til sluttproduktet. Se www.bettercotton.org/massbalance for mer informasjon. I 2020 ble 39% av bomullen i våre produkter kjøpt gjennom Better Cotton Initiative (BCI). Dette gjorde at BCI kunne nå ut til mer enn 1000 bønder og sikre at nesten 2000 hektar jord ble brukt til produksjonen av BCI bomull. Innkjøpet vårt av Better Cotton bidro anslagsvis til 122.000 euro i økt fortjeneste* for bomullsbøndene, til å redusere vannforbruket i produksjonen med mer enn 264 millioner liter, og til å redusere sprøytemiddelbruken med 171kg. Innen 2023 vil 50% av bomullen brukt i våre produkt være kjøpt gjennom Better Cotton Initiative. Les mer om Better Cotton Initiativ her

*BCI-bønder opplever økt fortjeneste av mange forskjellige grunner, oftest på grunn av økt utbytte og/eller gjennom optimalisert bruk av innsatsfaktorer som for eksempel gjennom mindre og mer fornuftig bruk av vann, sprøytemidler og syntetisk gjødsel.

Tilbake