Gå til innhold

Levering på døren! Handle for over 600,- og få fri frakt.

4 tips til hvordan et tørkle kan heve antrekket

Et lite skjerf eller sjal kan gjøre susen flere steder enn rundt halsen. Vi ba stylist Rubi Sørvik vise oss noen av de mange måtene man kan bruke det populære tilbehøret i sommer.

Skjerfet er ikke kun til for å holde varmen om vinteren – det er minst like anvendelig om sommeren, om enn i et noe mindre format.

Mange har allerede latt det lille skjerfet bli en del av garderoben ved å knyte det løst i halsen. Men er du litt ekstra kreativ, finnes det uendelig mange flere måter å bruke tørkleet på for å friske opp selv det mest hverdagslige antrekket. Kanskje kan det puste liv i et gammelt klesplagg som du ikke har brukt på lenge?

Rubi Sørvik er stylist og moteskribent – og en stor tilhenger av sjal som tilbehør.

– Å bruke sjal på en smart måte fornyer antrekket, selv når plaggene er nøytrale og enkle. Det er også et genialt grep for å tilføre litt farge til et nedtonet uttrykk, fastslår hun.  

Her er stylistens beste tips til hvordan tørkleet kan heve antrekket:

1: På håndvesken

2: På sandalene

Skal du i bryllup i sommer, og leter etter en elegant og enkel måte å fornye sandalene fra i fjor? Bruk et skjerf!

– Teknikken kan også brukes på sandaler med kilehæl og ankelstropp for en perfekt vri på antrekket til sommerens hagefester, tipser Sørvik.

3: Som belte

– Marker midjen med et fargerikt sjal fremfor det klassiske beltet. Det går også an å surre smale sjal rundt beltet for en litt annen effekt, tipser Sørvik.

– Her er det bare kreativiteten som setter begrensninger!

4: I håret

Et av de vanligste stedene å bruke et tørkle, er i håret. Men også her finnes det mange måter å gjøre det på. Her er noen av stylistens favoritt-teknikker for hvordan du kan bruke tørkle til å gi frisyren det lille ekstra.

Sløyfen:

Bunny ears-knytningen og Minnie Mus-sløyfa er utrolig søte, og også enkle måter å gjøre et nøytralt antrekk mer feminint og lekent. Begge er favoritter til sommerferien!

Det klassiske hårbåndet:

- For å få en mindre «landlig» stil på knytingen kan du rulle inn endene, slik at overflaten blir glatt. Da ser looken litt mer forseggjort ut, forteller stylisten.

– Prøv også denne versjonen med et ensfarget silketørkle til kvelden!

Rundt hestehalen:

– Den mest feminine av knytningene til håret er denne varianten med lange, løse ender – nettopp fordi den skaper en illusjon av langt hår, og samtidig gjør antrekket mykere i uttrykket, forteller Sørvik.