Gå til innhold

Jeanpaul.no feirer 4 år! -30% til medlemmer! 

Disse plaggene bør du sikre deg på salg

Vi har spurt stylist Rubi Sørvik om hva du bør se etter for å gjøre gode kupp på sommersalget.

Mens sommervarmen lar vente på seg, er et av årstidens andre høydepunkt på plass – nemlig sommersalget!

Dette er en gyllen mulighet til å skaffe seg flotte plagg til en gunstig pris, men for å få mest mulig ut av salget gjelder det å være litt taktisk.

Ifølge stylist og moteskribent Rubi Sørvik er det spesielt to ting du bør ha i bakhodet når du skal navigere deg i salgslandskapet:

– Basisplagg og klær av god kvalitet er to gode stikkord, mener Sørvik.

– Går du for basisplagg, kan du være sikker på at du unngår bomkjøp. Basisplagg er byggesteinene i garderoben, og de plaggene du bruker desidert mest. Se etter klassiske og tidløse plagg i nøytrale farger, som for eksempel en hvit skjorte, en ensfarget t-skjorte, jeans, blazer og dressbukse.

– Nå om sommeren er det også lurt å sikre seg den mellomlange blomstrete kjolen og et tidløst midi-skjørt. Dette er to sommerfavoritter som garantert er i motebildet igjen også neste år, sier stylisten.

Når det kommer til plagg av god kvalitet, er det materialene du skal studere, forklarer Sørvik.

– Materialer som ull, silke og kasjmir er som regel gode investeringer. Sjekk også om hverdagsplagg kan vaskes i maskin. Dette er en indikasjon på at plagget er av god kvalitet og at produsenten har tatt høyde for at plagget skal brukes mye. 

Rubis favoritter på salget

Vi ba stylisten om å plukke ut sine salgsfavoritter i Jean Pauls nettbutikk.

  1. Den hvite skjorta

– Den hvite skjorta er en sikker investering, og et plagg det er lett å bruke i kombinasjon med alt du har i skapet fra før, sier Sørvik.

Hvit skjorte i komfortabelt stretchmateriale, nå kr 399,-

  1. Den stripete bomullsgenseren

– En maritim genser er tidløs, og kan styles både med jeans, dressbukser og et blomstrete sommerskjørt!

Stripete genser i bomull, nå kr 499,-

  1. Sommerkjolen

– Blomstermønster er en gjenganger hver sommer! Den knelange varianten blir raskt en garderobefavoritt, nettopp fordi den er så allsidig og kan brukes både til hverdag og fest.

Blomstermønstret kjole i lett og behagelig kvalitet, nå kr 649,-

  1. Ullkåpen

– Når du handler på salg, sparer du naturligvis aller mest på plagg som i utgangspunktet er kostbare – som blant annet jakker og kåper. En ullkåpe i god kvalitet er tidløs og gir rask uttelling, ettersom den kan leve lenge i garderoben.

Kåpe i ullmiks med snøring i livet, nå kr 1249,-

  1. En mørkeblå jeans

– Er det noe vi aldri får nok av, så er det jeans. En mørk variant er definitivt en sikker investering, ettersom den både kan brukes til hverdags og styles opp til mer festlige anledninger.

Skinny jeans i bomullsstretch, nå kr 649,-

  1. En tynn dunjakke

– En lett dunjakke har en sentral rolle i helårsgarderoben, og er like fin på sommerens seiltur som under en kåpe om vinteren.

Lettvekts dunjakke, nå kr 999,-

  1. En klassisk kjole

– En favoritt til basisgarderoben er den enkle og ensfargede kjolen. En blå variant er litt mildere i uttrykket enn den tradisjonelle «lille sorte».

Klassisk og behagelig kjole med stretch, nå kr 499,-

  1. Tynn strikk

– En tynn strikkegenser blir fort hverdagsfavoritten, ettersom den er akkurat passe avslappet og akkurat passe formell. Den kan dessuten både brukes over en kjole en sommerkveld og på kontoret i vinterhalvåret.

Klassisk finstrikket genser i ull og bomull, nå kr 449,-