Gå til innhold

Levering på døren! Handle for over 600,- og få fri frakt.

Gul glede!

Gult er en av sesongens store farger. Vi viser deg hvordan du kan inkludere den i antrekket – uten at den stjeler absolutt all oppmerksomheten.

 

Når dagene blir lenger og sola viser seg fra sin mest trofaste side, blir vi gjerne inspirert til å kle oss mer i lyse, friske farger.

“ Og skal vi tro stylist og moteskribent Rubi Sørvik, kommer vi til å se ekstra mange iført gule plagg i år. ”

– Gult er en av sommerens absolutt mest trendy farger, ledsaget av andre gylne nyanser som oransje og mer brente farger enn vi så i fjor. Det er hele spekteret av gult som gjelder, alt fra dyp og grumsete oker til neon, forteller Sørvik.

Galant i gult – slik gjør du det

En utfordring med gule plagg er imidlertid at det kan være litt vrient å style dem. For i og med at vi har å gjøre med en såpass sterk og tydelig kulør, så krever det gjerne at du komponerer antrekket med omhu.

– Et triks er å bruke knallfarger på underdeler fremfor overdeler. Da oppleves fargen mindre dominerende enn om den brukes opp mot ansiktet, forklarer stylisten.

– Alternativt er gult en utrolig positiv farge man også kan bruke på tilbehør og sjal for å gi antrekket et løft.

Skulle du velge å gå for en hovedkomponent i gult, som for eksempel en gul kjole, men vil holde looken klassisk og nedtonet, er trikset å kombinere den med en farge som toner ned det gule.

– Jeg pleier å matche den signalgule nyansen med beige, sier Sørvik.

– Bruker du for eksempel en beige blazer til en gul kjole, får du tonet gulfargen litt ned, samtidig som du slipper den harde kontrasten som for eksempel oppstår mellom gult og svart. Også gult og hvitt er en superfin sommerkombinasjon!

Våg å prøve

Er du litt mer vågal og åpen for å virkelig synes, er det heller ikke noe i veien for å gå for «more is more»-prinsippet.

– Istedenfor å tone det knallfargede plagget ned, kan du da kombinere det med nok et synlig plagg. For eksempel vil en gul bluse komme til sin rett hvis du bruker den til et blomstrete skjørt.

Selv om gult i seg selv kan oppleves som en litt vågal farge, mener stylisten at den fint kan brukes av alle.

– Absolutt alle kler gult, det gjelder bare å finne riktig nyanse. Jeg tenker at det beste bare er å prøve og feile – og plutselig blir du overrasket over hvor flott antrekket føles med en dose farge.

Finn din gulfarge

Er du nybegynner med gult? Da kan du ta utgangspunktet i disse tipsene fra stylisten:

* Lyse hudtoner, med rosa og gule undertoner kler gjerne mørkere gule og sennepsgule nyanser. Pastellgult fungerer også, men plagget vil da ikke gjøre like mye ut av seg.

* Medium- og olivenfarget hudnyanse er nydelig mot knallgult – både kalde og varme knallgule nyanser.

* Mørke hudnyanser kler alle typer gult. Også neongult kommer til sin rett mot disse hudtonene.  

Det er mye gul glede i nettbutikken vår om dagen. Bla deg gjennom produktene nedenfor for å finne dine skinnende favoritter!

Shop stilen

Gult er kult