Gå til innhold
Rask levering Gratis retur 30 dagers returrett

Akkurat nå FRI FRAKT! Levering rett hjem

Vi har møtt tre stilsikre damer som røper hvilke plagg som redder dem når en kleskrise er på trappene.

Det skjer oss alle fra tid til annen: At vi blir stående foran klesskapet om morgenen, lar blikket vandre over hyller og hengere med klær – men allikevel føler at vi ikke har noen ting å ha på oss.

I disse stundene er gode nøkkelplagg alfa og omega. Du vet, de tidløse plaggene som du kan kombinere med nærmest hva som helst. De som passer til alle anledninger, og som du vet at du føler deg vel i. Problemet er bare at det kan være litt vrient å forutse hvilke plagg som kommer til å fungere på denne måten før plagget faktisk har flyttet inn i skapet.

Så for at du enklere skal finne fram til de essensielle nøkkelplaggene når du skal oppdatere høstgarderoben, har vi besøkt tre stilsikre damer som forteller om plagget de alltid tyr til når de ikke aner hva de skal ha på seg.

– Jeg bruker den til alt, hele året.

For Kaja (29) er ull gull sommer som vinter. – Det er sjelden det går mer enn én uke mellom hver gang jeg har på meg denne genseren, forteller hun.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Hvordan planlegger du et antrekk?

– Det hender at jeg blir liggende å planlegge antrekk når jeg ikke får sove om kvelden, så da ender jeg gjerne med å føle meg fin til tross for lite søvn. Men som oftest blir antrekket til idet jeg står opp og sjekker værmeldingen om morgenen. 

Hvilket plagg ender du oftest opp med?

– En ullgenser. Jeg har sikkert femten ullgensere i skapet, og den jeg bruker aller mest er en klassisk grå en.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

– Jeg elsker at denne genseren både er varm og har et snitt som gjør at den passer til det meste, sier Kaja om favorittplagget.

Forsto du hvor essensiell genseren kom til å bli da du kjøpte den?

– Ja, jeg hadde en lignende genser allerede, men kjøpte en til i frykt for å slite den ut. Jeg bruker genseren hele året – både på fjellet, i hverdagen og på fest. Jeg har til og med brukt den på kvelden i et bryllup, og har den alltid med meg i håndbagasjen når jeg skal ut å fly.

Hvordan styler du genseren til .... hverdags? – Da bruker jeg den til jeans (Ine Highwaist denne sesongen er vår go-to jeans), en enkel kjole eller et skjørt, og så går jeg som regel for støvletter eller sneakers på bena. Og hvis jeg føler at antrekket blir for enkelt, så topper jeg det med rød eller rosa leppestift.

... fest? – Over en mønstret kjole.

... mer formelle anledninger? – Jeg har ikke brukt den i veldig formelle anledninger enda, utenom det nevnte bryllupet. Men jeg tenker at jeg fint kunne brukt den over en hvit skjorte og til et svart skjørt i en formell jobbsetting, for eksempel.

Hvilke andre plagg er essensielle i din garderobe?

– Svarte kjoler som går til enten rett over eller rett under kneet, svarte pologensere og enkle t-skjorter.

Hvilke plagg har du planer om å sikre deg i høst?

– En svart eller mørkleblå kåpe.

Kjøp Zoe lightweight dunkåpe her.

Har du noen tips til andre som ofte føler at de «ikke har noe å ha på seg»?

– Sørg for å ha noen basisplagg i skapet som du vet at du trives i, og som du har mulighet til å style opp ved behov. Jeg synes også det er effektivt å pakke vekk de klærne som ikke er i sesong, sånn at jeg får bedre oversikt over hva jeg har i skapet.

Vil du også investere i en varm og klassisk strikkegenser?

SJEKK UT DISSE