Gå til innhold

Akkurat nå! FRI FRAKT

8 pakketips for ferien

Plukker du opp disse smarte knepene, trenger du aldri mer å bekymre deg for kleskrise, lekkasje fra sjampoflasker eller smykker som tukler seg inn i hverandre.

Lite er så frustrerende som å få hele feriegarderoben ødelagt av en sjampo eller bodylotion som har funnet det for godt å eksplodere i kofferten. Eller å oppdage at du må ha vært i halvsøvne da du pakket, og allerede første feriedag innse at du ikke har klart å ta med deg et eneste matchende antrekk.

Det å pakke smart er imidlertid lettere sagt enn gjort. Plukker du opp våre 8 lure tips, er derimot sjansen for at du blir stående og rive deg i håret over kofferten nærmest lik null! 

1. Sett av god tid

Første råd er kanskje det kjedeligste – men antagelig også det viktigste: Sett av god tid til å pakke! Stresspakker du noen timer før avgang, er risikoen for at du ryker på både en og to pakketabber skyhøy. 

Sjekk værmeldingen og sett sammen ett dagsantrekk og et kveldsantrekk til hver av feriedagene. Noen av plaggene kan selvfølgelig brukes i flere ulike antrekk, men husk at de fleste klær ikke tåler så innmari mye mer enn én dag hvis du reiser til varmere strøk.

2. Ikke glem klassikerne

Reiser du til et sted for første gang, kan det være vrient å vite hva slags klær du egentlig trenger der. Er det dresscode på barene og restaurantene? Er det lange eller korte avstander mellom stedene du skal gå mellom? Og hvor kaldt blir det der på kveldstid, egentlig?

For å stålsette deg mot de overraskelsene som måtte dukke opp på plass, og for å ha noe å ty til de dagene du ikke føler for å legge kruttet i stylingen, er det lurt å ha noen nøytrale plagg for hånden. Så pakk med deg noen tidløse, klassiske og behagelige basisplagg som funker til alle temperaturer, sinnstilstander og anledninger.

Det geniale med disse plaggene er dessuten at de gjerne kan kombineres med de aller fleste andre klærne du har med deg, og dermed gir deg enda flere kombinasjonsmuligheter.

Produkter til ferienturen; Topp, bukse, kjole og t-skjorte

Mørkeblå kjole med volangermer / Hvit t-skjorte / Svart bukse med sleng / Stripete genser / Lyseblå shorts

3. Rull i vei

Rull klærne isteden for å brette dem! Da får du plass til mer i kofferten, i tillegg til at plaggene blir mindre skrukkete.

4. Unngå søl

De tidligere nevnte sjampo- og bodylotion-flaskene kan som kjent by på problemer når du er ute og flyr. For selv om du er skråsikker på at du lukket korken ordentlig, åpner de seg gjerne allikevel på grunn av lufttrykket. Legger du dem i en sammenknyttet plastpose, sikrer du at innholdet ikke griser til klærne dine – men de dyrebare dråpene er allikevel smurt utover plastposen og dermed helt ubrukelige.

Et mye bedre alternativ, er derfor å skru av korken på flasken du skal ha med deg, og plassere et stykke plastfolie over tuten, før du skrur korken på igjen. Så enkelt, og så genialt!

5. Krage-knepet

En klassisk skjorte er et must i enhver feriekoffert, ettersom den funker like bra over bikinien når det er tid for lunsj, som til et fint skjørt på kveldstid.

Skjortekrager har imidlertid en tendens til å bli misformet når de ligger klemt sammen med masse andre ting i en bag eller koffert, og når skaden først har skjedd er det nærmest umulig å klemme eller stryke kragen tilbake til sin egentlige fasong.

Her kan du heldigvis være føre var: Rull sammen et belte og legg det inni skjortekragen i kofferten. Da gjør kragen nemlig motstand når andre plagg og gjenstander kjemper om plassen.

skjorter, kort og lang

Lang, stripete skjorte / Klassisk hvit skjorte

6. Smart oppbevaring av småting

Smykker er noe av det mest kronglete å ta med seg på tur. De tukler seg inn i hverandre, og har dessuten lett for å forsvinne i mylderet av andre ting. Et lurt triks, er derfor å bruke et pilleskrin som smykkeskrin! Da har du full kontroll på bling’et ditt.

Også hårnåler fordufter ofte i vesker og toalettmapper. Legger du dem derimot i en tom Tic Tac-pastilleske, vet du alltid hvor du har dem når håret faller ned i øynene.

Og sist, men ikke minst: Det kan være lurt å ha med seg litt ansiktskrem og bobylotion på flyturen – spesielt på vei hjem. Lufta i fly er ofte tørr, og du vil jo helst ikke flasse av den ny-høstede brunfargen allerede før du er hjemme igjen. Hvis du vil unngå å bruke penger på dyre småflasker på flyplassen, kan du isteden fylle et tomt linseetui med kremer du allerede har – og voilà, så holder du huden hydrert til minipris. 

7. Ikke glem det mest essensielle

Det finnes enkelte plagg du nesten kan være helt bombesikker på at kommer til å gjøre nytten på sommerferie, så se til at du ikke glemmer følgende:

En luftig og søt sommerkjole

Den klassiske sommerkjolen er sval og behagelig å gå i, funker både på dag- og kveldstid, og matcher perfekt til solbrune legger.

Hvit blondekjole

Hvit omslagskjole

Et tørkle til håret

Det lønner seg å beskytte håret mot sola, og den mest praktiske måten å gjøre det på, er med et lite tørkle – som verken veier noe eller tar opp noe særlig plass i kofferten. Det kan du bruke både som skaut og hårbånd – og som et tilbehør rundt halsen om kvelden.

Skjerf med møsnter

Tørkle med mønster

En genser som varmer

Selv om du reiser til sydlige strøk, kan du risikere regn, vind og kalde kvelder. Og du vil jo nødig risikere å fryse. Ta derfor med deg en myk og varm genser – og putt den gjerne i håndbagasjen. Da sparer du plass i kofferten, i tillegg til at du har redningen for hånden når aircondition skrus på for fullt på flyet.

Yaffa mørkeblå genser

Mørkeblå strikkegenser

Gode sko

Få ting ødelegger idyllen så brennkvikt som gnagsår, og selv om du ser for deg at du kun kommer til å sprade rundt i høye hæler hele ferien, er realiteten gjerne en annen. Du kommer garantert til å få behov for å komme ned på jorda igjen når du farter rundt på brosteinsbelagte gater med føtter som er klamme og hovne av varmen.

GRØNNE LOAFERS

Olivengrønne loafers

8. Siste finish

Sleng en velduftende våtserviett i kofferten når den er ferdigpakket – så holder klærne dine seg freshe hele veien!

 

 

Bon voyage!