Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Klikk her for å bli Le Club medlem!
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Fri frakt til medlemmer! Handle for over 1500,- og få fri frakt.

Samarbeid

Samarbeid

Vi mener samarbeid er essensielt for å øke ansvar og bærekraft i tekstilbransjen. Voice Norge AS deltar i flere nettverk, initiativ og medlemskap som jobber for å øke samarbeid i industrien.

Etisk Handel Norge

Etisk Handel Norge er en medlemsorganisasjon og Norges største nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter som jobber forpliktende og systematisk for å sikre bærekraftige leverandørkjeder. Voice Norge AS har vært medlem av Etisk Handel Norge siden 2003.Formålet er å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. Medlemmer av organisasjonen er forpliktet til å levere en offentlig tilgjengelig årsrapport som dokumenterer arbeidet med etisk handel.

amfori BSCI

Business Social Compliance Initiative (BSCI) ble etablert i 2003 for å bidra til økt samarbeid og samsvar mellom bedrifter som ønsker å styrke sine leverandørkjeder. BSCI har utviklet en felles Code of Conduct og jobber for å hjelpe medlemsbedriftene til å oppfylle de sosiale forpliktelsene de har overfor sine leverandører. Implementering og overholdelse av de etiske retningslinjene på fabrikk, sjekkes gjennom BSCIs standardisert inspeksjonssystem.

RISE 

Det uavhengige topp moderne forskningsinstituttet RISE (Research Institute of Sweden) tilbyr unik kompetanse og testmiljøer for å fremtidssikre teknologier, produkter og tjenester. Voice Norge AS ble medlem av nettverket «Kemikaliegruppen» i 2013. Nettverket har som mål å minimere forekomsten av uønskede kjemikalier i tekstil-, sko- og elektronikk-bransjen. 

Bangladesh Accord

Accord-avtalen er en juridisk bindende avtale som er laget for å gjøre tekstilfabrikker i Bangladesh til trygge arbeidsplasser. Voice Norge signerte Accordavtalen om økt brann og bygningssikkerhet i Bangladesh i 2013.

Avtalen sikrer at det blir utført uavhengige inspeksjoner på alle fabrikkene som brukes av selskapene som har signert på avtalen. Etter inspeksjonene offentliggjøres inspeksjonsrapportene og resultatene av disse ligger på Accords nettside.

Selskapene som har signert avtalen har forpliktet seg til å sikre at tilstrekkelige midler stilles til rådighet og at reparasjoner blir utført. Gjennom Accord etableres det også HMS- komiteer på alle fabrikkene, for å sikre et vedvarende fokus på helse, miljø og sikkerhet for fabrikkarbeiderne i årene som kommer. Accord har i tillegg etablert en klagemekanisme hvor fabrikkansatte kan rapportere sikkerhets- og helsemessige bekymringsmeldinger direkte til Accord. Gjennom avtalen har arbeiderne rett til å nekte å arbeide på fabrikken dersom de mener at arbeidsplassen er utrygg. Se mer her.

Quizrr

I 2016 igangsatte Voice Norge AS et pilotprosjekt i samarbeid med Etisk Handel Norge og det svenske læringsverktøyet Quizrr. Målet med prosjektet var å forbedre den sosiale dialogen på et par utvalgte fabrikker i Kina og Bangladesh.

Quizrr tilbyr digitale læringsløsninger basert på korte filmsnutter, etterfulgt av en quiz. Filmene handler om virkelige situasjoner på fabrikk, og er laget på lokale språk og satt til lokalt miljø. Fabrikkansatte gjennomfører opplæringen på 1 time ved bruk av “gamification”. Dette er en morsom, rask og engasjerende måte å lære om ansattes rettigheter og ansvar. 

Resultatene fra opplæringen blir lagret og vises på Quizrr’s webportal slik at det blir mulig både for fabrikken og Quizrr’s medlemmer å måle, følge og dele fabrikkens fremgang. Pilotprosjektet ble en stor suksess på fabrikken i Bangladesh. I begynnelsen av 2019 skrev Voice en ny avtale med Quizrr for å utvide samarbeidet de neste 3 årene. Denne avtalen sikrer at ansatte på 30 av våre viktigste produksjonsfabrikker får opplæring innen utgangen av 2021. Lær mer om Quizrr her.

Textile Exchange

Voice Norge AS er medlem av Textile Exchange. Organisasjonen arbeider for en mer bærekraftig tekstilindustri gjennom å implementere ansvarlige fibre og materialer i produktene. 

Textile Exchange tilrettelegger for samarbeid på tvers av sektorene og samarbeider tett med alle aktører i tekstilbransjen. Organisasjonen drifter og eier flere av sertifiseringsordningene for bærekraftige materialer og er en ledende aktør på dette området i verden. Les mer om Textile Exchange her.

Better Cotton

Voice Norge As har vært medlem av Better Cotton Initiative (BCI) siden 2019. BCI jobber for å gjøre den globale bomullsproduksjonen bedre for produsenter, for miljøet og for industrien sin fremtid. Les mer om vårt innkjøp av Better Cotton her.

Tilbake