Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Le Club de Jean Paul | Sign up now »
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Denne genseren gjør comeback

Nå kan du sikre deg genseren som «alle» ville ha på 90-tallet.

90-tallsbølgen er over oss, og smale solbriller, collegegensere med store logoer og sko med tykke såler er å se på enhver fashionista – både på gata og i sosiale medier. Selv de som er for unge til å huske tiåret har omfavnet stilen som i stor grad var preget av behagelige materialer og løse snitt.  

Kolleksjonssjef i Jean Paul, Lone Grimstvedt, synes det er gøy å se trender komme tilbake, og kan fortelle at Jean Paul ønsker å gjøre litt ekstra ut av denne gjenforeningen vi nå ser med 90-tallet.

– Alle som husker 90-tallet har antagelig et forhold til Jean Paul. Vi hadde mange populære plagg i perioden, nå og nå har vi funnet en skatt i arkivet som vi ønsker å gi nytt liv.

Plagget hun sikter til var en limited edition-genser som aldri var ute for salg, men som det var stor interesse rundt.

– Det var kun noen heldige utvalgte som fikk genseren i gave av Jean Paul, og en av dem var H.K.H. Kronprins Haakon, forteller Grimstvedt.

– Han ble faktisk avbildet i VG iført genseren på 18-årsdagen sin i 1991.

Nå, nesten 30 år senere, relanseres genseren – og denne gangen blir den tilgjengelig for salg. Den 6. september lanseres den i et begrenset opplag på jeanpaul.no/archive.

– Det perfekte plagget å sikre seg akkurat nå

– Det er utrolig gøy når merkevarer blar i arkivene sine og tar frem gullkorn som denne, synes stylist og moteskribent Rubi Sørvik.

Hun mener at den hvite collegegenseren er det perfekte plagget å sikre seg akkurat nå.

– Collegegenseren regjerte jo på 90-tallet, og jeg falt intuitivt for snittet og den store logoen på denne genseren. Jeg kan enkelt forestille meg kronprinsen bruke den i dag også, sier stylisten.

På spørsmål om hun hvordan hun ville stylet genseren, svarer Sørvik at hun ville kombinert den med mer formelle plagg for å skape et spennende og moderne uttrykk.

– Genseren er utrolig allsidig, og kan brukes til det aller meste. Men bruker du den til for eksempel en løs dressbukse eller et blomstrete skjørt, så får du et veldig interessant antrekk, forklarer hun.

– Personlig ville jeg brukt den til et par lange, beige dressbukser og spisse loafers på jobb. Og så er den i tillegg fristende å ty til på søndagsturen!

Det kan være 30 år til neste gang

Genseren kommer i to ulike varianter: En hoodie og en crewneck. Og begge variantene er tilgjengelig både til herre og dame.

Det at samme genser lanseres til begge kjønn, er også helt i tråd med 90-tallet, ifølge Sørvik.

– På 90-tallet hadde man en avslappet holdning til moten, og det samme ser vi i dag. Det at trendene i stor grad er unisex vitner blant annet om det, mener hun.

Kolleksjonssjef Lone Grimstvedt anbefaler alle som vil få klørne i genseren til å være tidlig ute.

– Den kommer jo i et begrenset opplag, og hvem vet – kanskje blir det 30 år til muligheten byr seg igjen!