Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Le Club de Jean Paul | Sign up now »
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Slik kler du deg for den norske rivieraen

Skal du feriere langs kysten i sommer, blir det ekstra stas om du lar deg inspirere av de fasjonable franske damene og inntar strandkanten med stil.

Den tidløse og elegante stilen på den franske rivieraen har nærmest vært uforandret siden stilikoner som Grace Kelly og Audrey Hepburn spaserte langs promenadene på 50-tallet. Og det er ikke uten grunn.

Ifølge stylist og moteskribent Rubi Sørvik er det kombinasjonen av det klassiske og det glamorøse som gjør denne looken til en evig vinner.

– Effortless eleganse er en god betegnelse for denne stilen. Den virker så enkel, og fargepaletten er forholdsvis nøytral, med fokus på enkle mønster og farger som beige og hvitt, forteller Sørvik.

– Likevel er stilen gjennomført til fingerspissene – bokstavelig talt, ettersom en fersk manikyr absolutt er på sin plass på rivieraen.

Fransk bris i ferien

Selv om årets sommermote her hjemme i stor grad er preget av praktisk og avslappet tøy, er det definitivt rom for fransk eleganse. Tenk blonder, frynser, makramé, heklede plagg og kurvvesker, inspirert av 70-tallet.

– En overdimensjonert stråhatt eller stråveske á la Jane Birkin er det perfekte ferietilbehøret, mener Sørvik.

Og den florlette sommerstilen er på ingen måte forbeholdt den franske rivieraen. Føl deg fri til å ta den hjem til Norge – og vær kreativ.

– Den franske og norske rivieraen deler ett essensielt ferieplagg, nemlig den stripete og lette genseren – som er et må-ha i samtlige kofferter i sommersesongen. Skjortekjolen er også veldig i tiden nå, og kan brukes på stranda så vel som til kvelds.

– Det vi derimot kan lære av franskmennene, er deres fiffige evne til å gi antrekket en vri. Knyt for eksempel et lite sjal i håret, eller en sarongen rundt den lange skjorta, og voilà – så er sommerlooken sikret.

Her er stylistens tips til hvordan du bringer den franske stilen hjem til den norske rivieraen:

Stilfull på sommerhytta

Er du en av de heldige som har tilgang til en hytte langs kysten, bør den utnyttes til det fulle. Men late hyttedager trenger ikke nødvendigvis å være blottet for stil.

Heldigvis er det fullt mulig å kombinere komfort og eleganse, og Sørvik vet akkurat hva som bør ligge i bagen for de fredfulle ukene på hytta:

 – Pakk blomsterplagg og knallfarger i kofferten. Ta med noen lange kjoler du kan bo i, og tykk strikk til kjøligere kvelder. Jeanne Damas er en fransk it-jente som har perfeksjonert blomsterstilen med en touch av vintagefølelse, sier Sørvik.

Tips! Ta også med deg en skospray. Vi går mye barbeint i sandaler om sommeren, og hvis du sprayer favorittparet ditt med en duftspray hver kveld holder de seg friske lenger.

Chic til sjøs

Byr sommeren på en flytende ferie i år, har du en ypperlig anledning til å tillegge stilen en fransk touch. Den maritime looken er en tidløs klassiker, som naturlig nok gjør seg godt til sjøs.

– På seilbåten kan du pakke typiske fransk-inspirerte plagg, som hvite jeans og stripete gensere, sier Sørvik.

– Og ikke glem dunjakken. Den er ikke spesielt fransk, men fungerer godt til stilen og er essensiell til båtferien.

Tips! Ikke glem at solen har ekstra sterk effekt på sjøen. Pakk derfor med gode solbriller med polariserte glass, og vær raus med solkremen.

Fasjonabel på strandferie

Selv om mange forbinder stranden med utenlandsreiser, er det slettes ingen dårlig idé å ta badeferien innenlands. Her finnes også mange flotte hvite strender, spesielt på Sørlandet, så også her kan du helt fint kle deg elegant på stranden.

– Nøytrale nyanser som hvitt, beige og marineblått gir et luksuriøst uttrykk som aldri går av moten. Beige er i tillegg blant sesongens viktigste farger. Tilsett en dose glamour med store solbriller for å sikre den franske strandlooken, tipser Rubi Sørvik.

Tips! I sommersesongen er det lurt å investere i plagg som puster godt. Lin er et fantastisk materiale, som er lett og ledig, og i tillegg tåler vask etter vask. La likevel solkremen tørke godt før du tar på deg klærne for å unngå misfarging.