Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Le Club de Jean Paul | Sign up now »
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Further reductions: 50-60% off all SALE items »

Fjellvettregler for moteløver

Her er hva du bør pakke med deg for å sikre både komforten og stilen til fjells.

1

Hold varmen med ull

Enten du skal gå en langrennstur, stå på slalåm eller snowboard eller har planer om å sitte mest i solveggen, trenger du klær som holder deg varm. Disse plaggene må imidlertid ikke være så tjukke og tette at du blir svett og klam. Det beste er å bruke tynne ullplagg innerst. Ull frakter fuktighet bort fra kroppen, samtidig som det holder deg god og varm. Og det skader selvfølgelig ikke å gå for en ullgenser som er såpass fin at du kan bruke den ellers også.

2

Følg trelagsprinsippet

Trelagsprinsippet går ut på at man skal kle seg i tre plagg med ulike egenskaper, og på den måten unngå å svette nevneverdig eller bli kald. Det innerste laget er helst tynn ull, det mellomste laget kan gjerne være en tynn dunjakke, og det ytterste en vindtett og vannavstøtende jakke. Er du lur, velger du fine varianter av alle disse plaggene, slik at du er like fjong og fin om sola plutselig varmer og du må skrelle av et lag eller to.

3

Ta med trendy tilbehør til topplokket

En fin lue eller pannebånd gjør mer enn å holde deg varm på ørene. Hodeplagget er også med på å piffe opp fjellantrekket! Så se til å pakke med deg en myk lue eller pannebånd – og gjerne i en sterk farge så du synes godt i bakken. 

 

4

Ta med nødvendig utstyr – til huden

Ikke glem å ta vare på huden når du skal på fjellet. Fuktighetsgivende kremer som en kuldekrem er en nødvendighet for tørr vinterhud. 

Solen er sterkere på fjellet og reflekteres attpåtil i snøen, så glem for all del ikke solfaktor. Velg gjerne en variant som inneholder både UVA- og UVB-filter, så beskytter du huden mot både forbrenning og rynker.

Ta også gjerne med deg en deilig ansiktsmaske og en hårkur som du kan ta i badstuen. Få ting er så deilig som litt hjemmespa etter en lang dag ute!

5

Myke plagg må med

Selv om du forhåpentligvis skal tilbringe mesteparten av tiden utendørs, blir det garantert også tid til noen avslappende timer på sofaen eller foran peisen. Og da kommer du til å ville ha på deg myke, behagelige plagg som gjør det ekstra lett å kose seg. 

6

Husk halsen

På fjelltur gjør du lurt i å beskytte halsen mot vær og vind. Et varmt skjerf eller hals bør utvilsomt ligge i kofferten. Når du er i aktivitet kan en høyhalset genser, et tynt skjerf eller et tørkle være nok for å holde forkjølelsen borte, og kan i tillegg være et friskt tilskudd til antrekket.