Gå til innhold
FORLENGET RETUR T.O.M 10. JAN.
2-4 dagers levering Gratis retur 14 dagers returrett

Slik bevarer du dunjakken

Del:

Å investere i en god kvalitets dunjakke, er sjelden et kjøp man angrer på. Behandles de korrekt, er det også et plagg som kan brukes år etter år.

Jean Paul benytter naturlig andedun i sine dunjakker. Noe som gjør de varme, men samtidig superlette. 

Vi bruker høy kvalitet på dunen i jakkene, som varierer med en duntetthet på mellom 450 og 650 cuin. Jo, høyere verdi jakken inneholder - desto bedre isolasjon på jakken. 

Slipper jakken din dun?

På grunn av de naturlige egenskapene til fjærene, kan det hende at noen stikker ut langs sømmene på jakken. Dette skyldes ofte friksjon og statisk elektrisitet. Om du oppleverer dette med din dunjakke, anbefaler vi at fjæren ikke trekkes ut, men at den dras inn fra motsatt side. 

Et tips for å unngå unødvendig dunlekkasje på jakken er å ikke bruke ull eller silke direkte under en dunjakken. Bruk av disse materialene øker statisk elektrisitet, noe som igjen øker sjansen for at fjærnene trekker ut av jakken.

Hvordan vaske dunjakken din

Ønsker du å vaske dunjakken, men samtidig bevare den på best mulig måte anbefaler vi følgende:

  • Bruk et mildt og miljøvennlig rengjøringsmiddel.
  • Ikke bruk tøymyker. Dette er for å bevare det vannavstøtende belegget på jakkene.
  • Vask plagget separat.
  • Tørk dunjakken i tørketrommel på lav varme i minst 4 timer. Et tips for å sikre god fordeling av dun i jakken er å legge to tennisballer i tørketrommelen.
  • Husk: Aldri tørk plagget på henger. Det vil gjøre at alt dunet samles nede i bunnen av jakken, som igjen vil ødelegge varmen på jakken.