Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Le Club de Jean Paul | Sign up now »
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

KLEDD FOR VÅTE DAGER: SLIK TAR DU VARE PÅ ALLVÆRSJAKKEN

Regnjakker, friluftsjakker, skalljakker og allværsjakker, er laget for å holde deg tørr og er ment å vare mange sesonger fremover. For å bevare levetiden er det viktig med rett vedlikehold! Ved vask av tekniske plagg anbefales det å følge vaskeanvisningen nøye.

Ta vare på jakken som du gjør med annet tøy, vask det når det er skittent. Vasker og tørker du friluftsjakken riktig, bevares den tekniske kvaliteten i klærne. 
Tips - skyll over plagget raskt i dusjen etter bruk så er den klar til neste gang du skal ut i gråværet.

Celine jakke 2699,-

Vaskeguide: Disse enkle triksene gjør jakken god som ny:

IMG_1966.jpg

  1. Obs! Sjekk alltid plaggets vaskeanvisning. Klipper man av disse lappene, mister man all informasjon om hvordan plagget bør behandles. Vaskelappen er det tryggeste og beste utgangspunktet for hvordan akkurat ditt plagg bør behandles. Her finner du anbefalt vasketemperatur, vaskemiddel, og hvorvidt tørketrommel eller stryking er mulig.
  2. Lukk glidelåser, løsne elastiske snorer og fest alle borrelåser - da blir jakken vasket bedre utvendig, sier Lone Grimstvedt, Kolleksjonssjef hos Jean Paul.
  3. Bruk gjerne flytende vaskemiddel. Vaskepulver inneholder små partikler som kan bli liggende igjen i folder og sømmer, etterhvert kan dette slite på jakken - med flytende vaskemiddel slipper du dette problemet. Tips: Husk å fjerne alle vaskemiddelrester i beholderskuffen til vaskemaskinen. 
  4. Ikke bruk skyllemiddel på tekniske plagg, dette tetter igjen porene i jakken og reduserer pusteegenskapene i stoffet.

Behov for å etter-impregnere jakken din? 
Våre allværsjakker er impregnert med et vannavisende middel på utsiden av stoffet. Denne impregneringen blir gradvis brutt ned ved bruk. Uten denne impregneringen vil plagget miste sine fukttransporterende egenskaper fordi ytterstoffet suger vann og blokkerer dampen som skal slippe ut. Nødvendig rengjøring og impregnering av jakken bidrar til at du bevarer levetiden på fritidsjakken din.

 
Sjekk tilstanden på allværsjakken din ved å ta vann på jakken. Etterlater det seg en mørk flekk eller legger det seg som perler på utsiden? Det er det sistnevnte som skal skje, forteller Lone Grimstvedt. 

Er det behov for å gjenopprette impregneringen på jakken din er det fordelaktig å tilføre varme. Dette «aktiverer» stoffene i impregneringen som finnes på jakken, slik at vann preller av. Vanligvis melder ikke dette behovet seg før etter 1 - 2 års bruk. Slik kan du gå frem: 

  1. Putt plagget i tørketrommelen på lav varme. 
  2. Husk! Skitne plagg tar ikke til seg impregnering, så dersom jakken trenger å impregneres gjør dette etter vask.
  3. Impregnering kan entes sprayes direkte på plagget eller tilsettes i vaskevannet når du vasker det. Impregnering får du kjøpt i sportsbutikker og i noen dagligvarebutikker. 
  4. Er glidelåsen på plagget vrien og vanskelig? Smør glidelåsen med stearinlys eller skivoks så får du straks gli på en vrang glidelås.
På utkikk etter ny fritidsjakke? Da har du kommet til rett sted! Bare klikk deg videre her.