Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Le Club de Jean Paul | Sign up now »
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Dette er sommerens største trender

Lurer du på hvilke plagg du bør investere i akkurat nå? Her er trendene du kan glede deg til å kaste deg over!

En av de beste tingene med årstiden vi nå er inne i, er at du kan oppdatere klesskapet med flotte, svale og fargerike sommerklær.

For å guide deg litt på vei til hva du bør være ekstra på utkikk etter akkurat i år, har vi fått ekspertene til å sile ut sommerens tydeligste trender – og dele sine beste tips til hvordan du styler dem.

Naturlige materialer

Ifølge stylist og moteskribent Rubi Sørvik, er det et stort fokus på naturlige materialer denne sesongen.

– Hippie-looken har fått et nytt oppsving, forteller hun.

– Se for deg plagg i ekte 70-tallsånd, med fletting, hekling og makrame.

Lin er blant materialene som virkelig gjelder nå. Plagg i lin gir en naturlig eleganse, og er både miljøvennlig og behagelig å ha på. Og ettersom stoffet puster godt og har en svalende effekt, gjør lin seg perfekt på varme sommerdager.

I tillegg er stråhatter og stråvesker tilbake i motebildet, som ifølge stylisten egner seg perfekt for å piffe opp et vanlig hverdagsantrekk.

– En jeans og en skjorte vil se mye mer sommerlig og nedpå ut hvis du styler det med en stråveske- eller hatt. Stråhatten er nydelig til en blomstrete og bohemsk kjole, mens stråvesken er den åpenbare favoritten på stranda – så sistnevnte er definitivt et sikkert kjøp i min bok.

Fargesterk sommer

– Én måte å ta i bruk denne trenden på, er å gå for tilbehør i sterke farger, mens resten av antrekket er nedtonet. Du kan også bruke et knallfarget plagg og beholde resten nøytralt – for eksempel vil en underdel i en sterk farge roes ned med en enkel t-skjorte eller skjorte over, sier Rubi.

Lone Grimstvedt, som er kolleksjonssjef i Jean Paul, forteller at årets sommerkolleksjone består av mange topper, bluser og kjoler i sterke fargenyanser, og at disse enkelt kan styles ned med jeans.

Et av hennes favorittplagg fra årets sommerkolleksjon er Amaline printed dress.

– Dette er en knallgul gledesbombe av en kjole, med blusekrage og knepping helt ned. Den er en hel sommer i seg selv, sier Grimstvedt.

Flagrende og feminint

I tillegg til de sterke fargene, kjennetegnes også årets sommerkolleksjon fra Jean Paul av et stort utvalg av kjoler, flagrende bukser og blomstermønster.

– Vi er inspirert av sporty livsglede og har laget plagg som signaliserer en aktiv og oppdatert livsstil, forklarer Grimstvedt.

En løs bukse med et friskt print fungerer både utmerket til en bluse på jobb, som til en løs t-skjorte og sneakers på fritiden. Og ifølge Lone Grimstvedt skal buksene helst være høye i livet og ha vidde i bena.

– Vi elsker også den feminine trenden, og har et stort utvalg av blomstrete sommerkjoler. Vi har laget kjoler for alle anledninger, både til jobb, fritid og ferie – og de fleste kan kles «opp» og «ned» etter hva slags tilbehør du velger, sier kolleksjonssjefen.

For å dresse ned en pen kjole, kan du for eksempel bruke bukse under, en kul collegegenser over, eller style den med joggesko. Og ifølge Rubi Sørvik kan du trygt ta med deg joggeskoene inn i sommeren.

– Sneakers er fremdeles utrolig viktig  i trendbildet, forsikrer hun.

Klassiske og moderne striper

I år kan du med gode kombinere det populære blomsterprintet med maritime striper.

– Gensere og t-skjorter med klassiske bretonstriper er sikre vinnere uansett om du bruker dem til shorts på båttur, eller til et fint skjørt på lunch-daten. Selv kommer jeg til å sverge til maritime bomullsgensere til enhver anledning i sommer, forteller Lone Grimstvedt.

I Jean Pauls sommerkolleksjon er stripene å se på de aller fleste plagg.

90-tallets come back

Sommerens kanskje særeste og mest overraskende trend er sykkelshortsene introdusert av Chanels Karl Lagerfeldt, forteller Rubi Sørvik.

– Den er akkompagnert av bøttehatten, som vi blant annet ser i batikkmønster. Disse plaggene har vi ikke sett siden 90-tallet, og er med andre ord nok en pekepinn på at 90-tallet gjennomsyrer trendbildet i dag

Sykkelshortsen er lettere å bruke enn man skulle tro, og gjør seg utrolig godt til overdimensjonerte overdeler som en denimjakke eller stor skjorte. Hvis man ser på den som en kortversjon av skinny-jeans så føles den litt mindre skremmende. Dessuten finnes det flere lengder og varianter - og capri-tightsen er et godt alternativ for dem som foretrekker en litt lengre variant.

En annen 90-talls-trend som har dukket opp igjen, er store logoer og grafisk print.

Alle må ha en t-skjorte med print i sommer. Enten med store, fargerike bokstaver eller med mer subtile dekorasjoner, avslutter Grimstvedt.

Se også Slik kler du deg for den norske riviera